Velg varehuset du ønsker å handle fra
Se priser og lagerstatus på alle varer

Ungskogpleie

Pleie og forhåndsrydding
Ungskogpleie
Ungskogpleie
Ungskogpleie
Ungskogpleie

Ungskogpleie

Pleie og forhåndsrydding

​Stangskovene tilbyr ungskogpleie og forhåndsrydding til en rimelig pris.

Fristilling av gran på Ovlien.

Ungskogpleie er mekaniske inngrep i ungskogen for å fremme fremtidstrærne. Stangeskovene går årlig over ca 1500 dekar av egen skog med ungskogpleie. I tillegg utfører vi ungskogpleie eller forhåndsryddig før tynning på ca 6000 dekar hos eksterne skogeiere. Vi har i sesongene ca 10 arbeidere og en koordinator i sving med ryddesaga, Ungskogpleie og forhåndsrydding utføres primært i juli og august, samt etter planting i oktober og november. Vinterstid har vi muligheten til å utføre noe forhåndsrydding ved behov.

Alle arbeiderne er utstyrt med GPS hvor alt av nødvendig informasjon er lagt inn på kart. De har derfor full oversikt over grenser og bestander og kan letter orientere seg i skogen. Vi mener dette er svært kostnadseffektivt med tanke på tidsbruk og planegging, samtidig som det er en ekstra sikkerhet for arbeiderne som alltid vet hvor de er og lett kan finne tilbake til bensin, sag, bil eller matsekken i pausene.

Vi kan tilby skogeierne et kart med tracklog fra de arbeiderne som har utført ungskogpleie i skogen. Dette gir en presis tilbakemelding på hvor inngrepet har funnet sted i forhold til eksisterende bestandsgrenser og kan gi informasjon til fremtidige tilltak som tynning.

Om ikke annet avtales med skogeier, utføres all ungskogpleie etter anbefalinger fra NIBIO, Skogbrukets kursinstitutt og planteskolene. Stangeskovene er PEFC-sertifisert, og alt vårt kulturarbeid foregår i tråd med ISO14001 og standarder for Levende skog. Mer om dette på våre miljøsider.

Ta gjerne kontakt for en prat om ungskogpleie, forhåndsrydding eller bestilling med pristilbud.

Sten Ivar Tønsberg

Skog- og utmarksforvalter

Telefon: 918 47 477

sten.ivar.tonsberg@stangeskovene.no