Velg varehuset du ønsker å handle fra
Se priser og lagerstatus på alle varer
Skogsfugltaksering
Skogsfugltaksering

Skogsfugltaksering

Velkommen til årlig taksering med Stangeskovene
Skogsfugltaksering
Skogsfugltaksering

Skogsfugltaksering

Velkommen til årlig taksering med Stangeskovene

Stangeskovene gjennomfører årlig en skogsfugltasksering på deler av eiendommen. Denne takseringen foregår i perioden 8.-21. august og har blitt gjennomført uavbrutt siden 2009.

Takseringen var en del av rypeprosjektet (1995-2011), men er i dag en enkeltstående tetthetsundersøkelse av skogsfugl på vårt område, hvor resultatene fortsatt kvalitetssikres og behandles av Evenstad vilt- og næringssenter.

Takseringen foregår ved at en hundefører og en observatør beveger seg langs en definert takstlinje. Hunden skal være løs og av typen støkkende eller stående fuglehund. Observasjoner langs linja noteres på egne ark og oversendes takstansvarlig i Stangeskovene etter endt taksering. Det er viktig med disiplinerte hunder og førere med et visst erfaringsgrunnlag for å få så riktig telling som mulig. Det er også er fordel om værforholdene er slik at både hund og fører fungerer optimalt. Vi krever at minst en i ekvipasjen har blitt kurset som linjetaksør.

Dataene plottes siden inn i et eget dataprogram og oversendes Hønsefuglportalen for videre bearbeiding.

Vi søker stadig nye taksører, så ta gjerne kontakt om dette høres interessant ut.

Se link til høyre for dokumenter vedrørende årets taksering. Se også lenke til linjer tilpasset Garmin GPS (digitale jaktkart).

Sten Ivar Tønsberg

Skog- og utmarksforvalter

Telefon: 918 47 477

sten.ivar.tonsberg@stangeskovene.no