Du er her

Ungskogpleie

UNGSKOGPLEIE

​Stangskovene tilbyr ungskogpleie og forhåndsrydding til en rimelig pris.

Ungskogpleie er mekaniske inngrep i ungskogen for å fremme fremtidstrærne. Stangeskovene går årlig over 1000 til 1500 dekar av egen skog med ungskogpleie. I tillegg utfører vi ungskogpleie eller forhåndsryddig før tynning på 4000 til 5000 dekar hos eksterne skogeiere. Vi har i sesongene 6 til 8 arbeidere og en koordinator i sving med ryddesaga, Ungskogpleie og forhåndsrydding utføres primært i juli og august, samt etter planting i september, oktober og november. Vinterstid har vi muligheten til å utføre noe forhåndsrydding ved behov.

Alle arbeiderne er utstyrt med GPS hvor alt av nødvendig informasjon er lagt inn på kart. De har derfor full oversikt over grenser, bestander og kan letter orientere seg i skogen. Vi mener dette er svært kostnadseffektivt med tanke på tidsbruk og planegging, samtidig som det er en ekstra sikkerhet for arbeiderne som alltid veit hvor de er og lett kan finne tilbake til bensin, sag, bil eller matsekken i pausene. 

Vi kan tilby skogeierne et kart med tracklog fra de arbeiderne som har utført ungskogpleie i skogen. Dette gir en presis tilbakemelding på hvor inngrepet har funnet sted i forhold til eksisterende bestandsgrenser og kunne gi informasjon til fremtidige tilltak som tynning. 

Om ikke annet avtales med skogeier, utføres all ungskogpleie etter anbefalinger fra Skog og Landskap, Skogbrukets kursinstitutt og planteskolene. Stangeskovene er PEFC sertifisert, og alt vårt kulturarbeid foregår i tråd med ISO14001 og standarder for Levende skog. Mer om dette på våre miljø sider.

Ta gjerne kontakt for en prat om ungskogpleie, forhåndsrydding eller bestilling med pristilbud.

Fristilling av gran på Ovlien

Ungskogpleie