Du er her

Unik låve laget etter gammel byggeskikk

Låven, som eieren kaller bygget, er en del av et tun på et småbruk på Nedre Romerike. Stangeskovene Fetsund har levert det meste av trelast og byggematerialer, foruten tømmerrammen som er levert av Timber AS. 

Opprinnelig låve måtte rives og når ny skulle settes opp valgte byggherre og gjøre dette ved hjelp av gammel byggeskikk. Låven inneholder blant annet snekkerverksted, grovkjøkken og vaskerom. Kombinasjon mellom gammeldags tømmerramme og kryssfinerplater i bjørk er valgt for å skape kontrast mellom gamle og moderne bygningsmetoder. Den samme kontrasten forsterkes i overganngen mellom panel og kryssfinerplater. Av panel er det brukt annenhver 95 mm og 145 mm bord.

Detaljene på dette bygget taler for seg selv. Her er det lagt ned mye jobb, og et godt stykke ekte håndtverk. Utvendig er det brukt liggende DF-kledning. Når man monterer liggende kledning på hus i dag er det vanlig å bruke hjørnekasser. Byggherren har gjæret alle hjørner. Dette er tidkrevende og stiller krav til nøyaktighet, men blir til gjengjeld utrolig flott! Se bildet under.

Vegger og tak er behandlet med Gjøco Interiørbeis, tregulvet er behandlet med Gjøco Parkettolje. På bildet under ser du resultatet når betonggulv blir behandlet med Gjøco Gulvolje.

Publisert 04.06.15: Tekst: Line Kasbo, Foto og Video: Kathrine Sønderaal Bækkevold

Stangeskovene byggevarer og trelast. Vi har byggevarehus i Halden, Lillestrøm, Fetsund, Kløfta, Eidskog, Årnes, Nannestad.

 

I denne videoen kan du se hele byggeprossessen!

Unik låve laget etter gammel byggeskikk