Du er her

Tre - verdens mest miljøvennlige byggemateriale

Norge har lange og gode tradisjoner for trebruk, og vi har hundrevis av års erfaring for at tre er et velegnet materiale på våre breddegrader. Tre er klimanøytralt og et miljømessig godt valg, og kan brukes til det meste – fra broer og høyhus til møbler og interiør. Tre er lett og sterkt, og er derfor godt egnet i konstruksjoner. Fremtidens byggemateriale vokser bokstavelig talt på trær! (Kilde: Trefokus AS).

Stangeskovene er opptatt av langsiktige og varige verdier - vår virksomhet representerer hele verdikjeden i tre - fra planten i skogen til trelast på byggeplassen. Visste du at Stangeskovene er produsent og leverandør av både listverk, kledning og panel? 

I artikkelen som følger nedenfor kan du se Stangeskovenes produkter i et miljø. I denne eneboligen i Nes på Romerike har Stangeskovene vært leverandør av egenprodusert listverk, panel og kledning

Boligen er oppført av byggmester Axel Heiberg, og må kunne sies å være håndverksarbeid av ypperste klasse. Her finnes flere spesialtilpassede løsninger som er med på å gi boligen et meget solid inntrykk.   

Vi håper bildene fra boligen kan være til inspirasjon!

Ønsker du tips og råd, ta gjerne kontakt med et av våre byggevareutsalg.  

Kjøkken: Vegg av gips m/duk, malt i Jotun 1284 Svolvær 3805-Y17R. Randsfjordpanel i tak, gran 21x170 mm. Moelven furugulv, børstet og behandlet med hvit hardvoksolje, dimensjon 21x117 mm. Alle vinduer og terrassedører er levert og spesialtilpasset av Løken Trevare AS. 

         

I kjøkken er følgende listverk benyttet: Tak FT41 21x120 mm, karm FK38 21x120 mm, gulv FK54. Moelven 

furugulv, børstet og behandlet med hvit hardvoksolje, dimensjon 21x117 mm. 

Entre: Veggpanel 14x120 gran skygge rett, beiset med Jotun interiørbeis Pure Nature, 9043 Sjøsand. Dørene kommer fra Kloppen Trevare og heter Ola 4. 

Stue: Vegg av gips m/duk, malt i Jotun Blek sand,S 2005-Y20R. Samme gulv som i kjøkken. 

2. etasje: Taklist FK12 21x095 mm, fotlist FK53 21x095 mm, gerikt FK34 21x095 mm. Samme takpanel som i 1. etasje. 

I 2. etasje er det benyttet samme tak- og veggpanel som i 1. etasje, dette gjelder også gulv

Alle foto: Elin Torvund Viken

Publisert 15.10.14

Stangeskovene byggevarer og trelast. Vi har byggevarehus i Halden, Lillestrøm, Fetsund, Kløfta, Eidskog, Årnes, Nannestad.

Tre - verdens mest miljøvennlige byggemateriale