Du er her

Tid for oppussing

Hjemme hos oss har soverommene fått ny look, og i den forbindelse ønsker vi å dele oppussingen på et av rommene med dere. I rulleringen over ser du bilder før, under og etter oppussing. Hold musepekeren på bildet, så får du tekst også.

Vi startet med å slipe ned furugulvet. Det var blitt skjoldete og trengte litt "omsorg". Vi ønsket en overflate som var lett å holde ren, men ønsket å beholde treverket. Derfor beiset vi furugulvet i en dus gråtone før vi lakkerte det. Resultatet ble helmaks!

Noen gode tips: Det er alltid lurt å lage en prøve før man starter en større jobb, derfor kappet vi et panelbord i furu og testet beis med to strøk lakk på denne før vi startet å beise hele gulvet. Dersom du ønsker å gjøre slipejobben selv, får du leid gulvslipemaskin og kantsliper hos Stangeskovene i Tistedal.

På veggene har vi tapetsert med Idyllia 15707 fra Storeys. Tapetet har fargetoner i beige, brunt og klar grønn.

    

I tillegg laget vi en sengegavl av tømmerpanel, beiset i fargen drivved. Rommet ble harmonisk og fint med denne kombinasjonen av farger, tapet og panel.

De gamle listene ble kastet ut og vi monterte 15x070 fotlist antikk malt (FK18M) langs gulvet, 15x070 karmlist  antikk malt (FK25M) rundt dør og vinduer, og i taket brukte vi 21x070 antikk taklist malt (FT37M).

Taket ble også malt med 2 strøk Bomull S0502-Y.

Vips, så hadde vi et helt nytt soverom!

Publisert 06.11.15, oppdatert 26.01.16

Tekst og Foto Line Kasbo

Tid for oppussing