Du er her

Spiler på vegg

I november 2015 startet leveringen til Jessheim videregående skole, og siste levering ble gjort i november 2016. Det er Hemnes Tre AS, som Stangeskovene AS eier med 51%, som har hatt ansvaret for leveringen. I tillegg til spiler har Hemnes Tre AS også levert alt av listverk og kappede utforinger. Jostein Tøien hos Hemnes Tre har hatt ansvar for listverk og utforinger, mens Emil Grepperud har hatt ansvar for spiler. 

Spilene er laget av treslaget ask og produsert hos Stangeskovene Kværner. De er produsert med spor på framsiden for skruer, og med en flott finish på sluttproduktet. Siden er de brannlakkert og vernelakkert.

Bildene i denne artikkelen er fra skolens Black Box-rom og ballett-/danserom. Emil Grepperud kan fortelle at  det har vært en utfordring for håndverkerne til Veidekke, avd Seby. Black Box-rommet er nemlig rundt, 11 meter høyt og med en toppdiameter som er 1 meter mindre enn i bunnen. Veldig dyktige håndverkere har imidlertid klart å skape et flott uttrykk. All honnør til prosjektører og håndverkere! - Det er gøy å få jobbe med et prosjekt som dette, samt den flotte staben som Seby har, sier Emil Grepperud.

 

Spiler kan monteres på forskjellige måter, avhengig av hvilke uttrykk man ønsker å oppnå - både med tanke på mønster og skyggespill, og ikke minst når det gjelder lyddemping.

Lyddemping: Mellomrommet mellom spilene forårsaker refleksjon av lyd som treffer spileveggen slik at denne påvirkes. Isteden for at lydenergien reflekteres ut i samme vinkel som den treffer veggen, gjør mellomrommet d at den reflekterende lyden spres i ulike retninger Dette er med på å bidra til reduksjon i lydnivået inne.

Trespiler er en trendy innredning som ofte benyttes i næringsbygg.

Vil du vite mer om dette? Ta kontakt med Emil Grepperud: emil@hemnestre.no

Publisert 20.01.17

Foto:Liudmila Voida /Tekst Line Kasbo

 

 

 

 

 

Spiler på vegg