Du er her

Solpanel - farvel til gulnet panel

Hos Stangeskovene produseres en type panel som ikke gulner. Den såkalte solpanelen har en helt spesiell overflatebehandling som gjør at trevirket i panelet beskyttes, og unngår den prosessen som normalt fører til at panel gulner. Den unike overflatebehandlingen er utviklet av svenske GL Miljöimpregnering, og inneholder blant annet lut, naturoljer, voks og høykvalitets titanhvitt, som motvirker gulning. 

Selve overflatebehandlingen foregår hos Erik Skjerven Trevareagentur AS, som har utviklet solpanelprinsippet. Panelen blir som nevnt tidligere produsert hos Stangeskovene. Det benyttes kun naturlige oljeprodukter i overflatebehandling av solpanel. Dansk Indeklima Mærkning har testet den overflatebehandlingen som benyttes til Solpanel og godkjent produktet med henblikk på godt inneklima.

Stangeskovene lagerfører Solpanel i profilene Skygge skrå 14x120 og 14x145, og Glattpanel i dimensjoner 14x095, 14x120 og 14x145.

Trepaneler er det beste utgangspunktet for et godt inneklima. Tre er 100% naturlig og avgir ingen skadelige gasser som syntetiske materialer kan gjøre. Treets iboende egenskaper er med på å gi et stabilt og sunt innemiljø i forhold til temperatur og fuktighet. 

Erik Skjerven Trevareagentur AS er et tradisjonsrikt firma som har eksistert siden 1978, og tilbyr produkter innen store deler av trelastkategorien samt 

andre utvalgte byggevarer

For å lese mer om solpanel, klikk her

Øverst til venstre ser du solpanel i taket og ubehandlet furupanel på vegg. Se forskjellen! Bildet nederst til venstre viser solpanel i taket, i tillegg er det smurt sololje på dørene. Dette har huseier gjort selv. På bildet til høyre er det brukt solpanel i tak.

 

Solpanel - farvel til gulnet panel