Du er her

Skreddersydde løsninger

 

Visste du at Stangeskovene produserer panel, kledning og listverk i egne anlegg? Det gir mange muligheter for deg som kunde. Som en lokal aktør i hele verdikjeden fra skog til bygg, og tett kontakt mellom butikkselgere og høvlerivirksomheten, snur vi oss fort for å lage nettopp det du ønsker. Har du en gammel list eller panelbord du ikke har funnet i hyllene på ditt byggevareutsalg bør du ta en prat med oss. Sjansen er stor for at vi kan hjelpe deg. Stangeskovene Kværner  og Stangeskovene Tistedal tegner, sliper og høvler spesialprofiler om det er behov for det.

Listverksprofilene blir skapt på tegnebordet. Videre freses det ut en mal i plast som igjen brukes når profilstålet skal slipes.

I vårt panelhøvleri foregår prosessen på samme måte, både på utvendig og innvendig panel. Dersom du har en spesiell panel på veggen og ønsker lik, kan vi frese ut en mal og videre lage stålet vi trenger for å produsere. Vi er fleksible og kan lage det meste, om det dreier seg om en enkel list eller mange hundre meter med panel. Det eneste vi trenger er en prøve eller en målsatt tegning/skisse.

Nylig laget vi glattpanel med ru side, da kunden ønsket å bruke panelen ute. Maling og beis sitter bedre på ru overflate. Du kan gå inn på bloggen til Anetteshus og se resultatet av hvordan utestuen hennes ble med denne panelen.  Bildet under viser starten på utestuen.  Klikk her og les mer!

(Bildet over er fra Anetteshus.com)

Vi får ofte spørsmål om gamle kledningstyper. Byggmesteren som skulle restaurere gamle ærverdige Fredrikshald Teater tok kontakt med vårt høvleri i Tistedal. Der laget vi kledning lik den gamle.
Under ser du bilder fra Fredrikshald Teater. Ny kledning er skjøtet inn der den gamle har blitt for dårlig. Byggmesteren var opptatt av at det kun var de dårlige bordene skulle byttes ut, slik at man bevarer det gamle så godt som mulig.

Vi synes det er hyggelig at trenden er å bevare det gamle. Det passer utmerket med vår fleksible produksjon. Er det restriksjoner fra Riksantikvaren på din bygning, og du ikke får tak i listverket eller kledningenhjelper vi deg.

Eksempler på andre skreddersydde løsninger er kapping. Stangeskovene Tistedal har eget kappannlegg, som stort sett er i drift daglig. Der kapper vi reisverk/stendere på mål til ditt byggeprosjekt. Dersom du ønsker dette, ta kontakt med Terje Ridderseth på telefon 69190806.

På bildet ser vi Arne Hansen i full sving i kappavdelingen.

Stangeskovene har mange muligheter og løsninger for deg som kunde. Vi leverer kvalitetsprodukter og har lange tradisjoner innen produksjon av panel, kledning og listverk. Er du interessert i komme i kontakt med oss, finner du vår kontaktinfo til de forskjellige avdelingene listet opp her:

Bjerke: bjerke.sor@stangeskovene.no tlf 63996810

Fetsund: butikk.fetsund@stangeskovene.no tlf: 63887101

Høvellast: post@hovellast.no tlf 64840400

Kværner: post.kkvaerner@stangeskovene.no tlf 63934850

Tistedal: post.tistedal@stangeskovene.no tlf: 69190800

Volden: post.volden@stangeskovene.no tlf: 62835427

Årnes: post.aarnes@stangeskovene.no tlf 63900700

 

Publisert 29.5.2015

Tekst og Foto: Line Kasbo

 

 

 

Skreddersydde løsninger