Du er her

Skjærgårdsidyll

Resö ligger ca 30 min kjøring sydover fra svenskegrensen ved Svinesund - og er en perle langs den svenske vestkysten. 

Her har eieren virkelig satt sitt personlige preg på eiendommen, og har gjort mye av arbeidet selv. Vi håper våre bilder kan være til inspirasjon!

På veggene i stue, kjøkken og hall er det brukt glattpanel 14x095, 14x120 og 14x145. Disse er beiset med ett strøk kalkhvit og et strøk sjøsand som deretter er tørket av. Hytta har fliser på gulvet, og som dere ser av bildet under er det ikke brukt listverk som avslutning rundt vinduene. Taket er slett gips.

Utvedig kledning er behandlet med Jernvitrol, som er et middel til overflatebehandling av nytt treverk for å oppnå et grålig, eldet utseende. Behandlingen beskytter mot sopp, men er ikke vannavvisende. På den annen side er det heller ikke en overflate som holder fukt inne i trevirket. Fukt passerer uhindret med vær og vind slik at det ikke bygges opp fukt som kan skape råte. Når hytta får dette grålige utseendet går den også mer i ett med naturen, noe som passer godt i skjærgården.

I videoen under får du et innblikk i hvor fint hytta passer inn i terrenget.

Tekst/foto: Line Kasbo/Elin Torvund Viken, publisert 03.05.16.

Stangeskovene byggevarer og trelast. Vi har byggevarehus i Halden, Lillestrøm, Fetsund, Kløfta, Eidskog, Årnes, Nannestad.

 

Hytte med trelast og byggevarer fra Stangeskovene

Skjærgårdsidyll