Du er her

Oppussing på budsjett

Et tips for deg som skal pusse opp uten å tømme hele sparekontoen er selvfølgelig å gjøre mest mulig selv. Enkelte ting skal man bruke fagfolk til, men om du har tid og tålmodighet er det mye å spare på egeninnsats.  

Liker du gamle møbler kan et besøk på loppemarked være tingen. Med et malingsstrøk eller to kan møbler og andre gjenstander bli som nye igjen! 

Hvis du kvier deg for å kvitte deg med fullt brukbare møbler og annet inventar, kan du som nevnt over male eller lakke - samtidig kan det å kombinere nytt og gammelt gi en fin miks og være med å skape et personlig og lunt hjem.

I denne eneboligen fra slutten av 80-tallet er det meste fornyet med forholdsvis enkle midler. Vi håper artikkelen gir noen tips og ideer, enten du skal bygge nytt eller oppgradere eksisterende bolig. 

Har du spørsmål i forbindelse med oppussing, ta gjerne kontakt med våre dyktige fagfolk ved et av våre byggevareutsalg!

Stue før og etter oppussing. Veggene er grunnet to strøk og deretter påført nye to strøk med Jotun Demring, kode 1269. Gulv- og vinduslister er malt i fargen bomull. Vinylbelegget på gulvet er ikke byttet ut, men påført voks for å få fremheve glans.

Spisemøblementet i flammebjørk er fra 1940-tallet og arvegods fra besteforeldre. Møblene er pusset lett med fint sandpapir og lakkert to strøk med klarlakk. Det opprinnelige møbelstoffet er erstattet med nytt grunnet slitasje. Sofaen hører i utgangspunktet ikke sammen med møblementet, den er kjøpt på auksjon, men er trukket om i identisk stoff for å skape mer helhet. Møbelstoffet er fra Klässbols Sweden.

På kjøkkenet er opprinnelig og falmet tapet erstattet med ferdigmalte MDF-plater i fargen bomull, i tillegg er det lagt nytt vinylbelegg på gulv. Kjøkkeninnredningen er opprinnelig fra 90-tallet, men har fått en ny "look" etter ett strøk grunning og deretter to strøk med Gjøco skyggeblå, kode 4629. Profilert listverk rundt dører og vinduer, produsert hos Stangeskovene Kværner AS på Kløfta. 

Vårt egenproduserte listverk finner du i alle Stangeskovenes byggevareutsalg. I tillegg til et stort utvalg lages også lister på bestilling der standardsortimentet ikke dekker behovet. Du finner mer informasjon om vårt listverk på www.kkvaerner.no

 

   

Skapdørene er grunnet og deretter påført to strøk med maling.

Entreen er tapetsert med vinyltapet fra Elegance 2-serien fra Storeys, nr 305191. Mønstrene i denne serien er inspirert av vintagestoffer og andre tekstiler, du finner mer informasjon og et rikt utvalg tapeter på www.storeys.no

Innvendige dører var tidligere behandlet med en form for beis eller lakk, men for et jevnere og mer optimalt resultat ble dørene fornyet med Gjøco klar interiørbeis for bevaring av treets struktur. Det er benyttet både en bred og en smalere pensel under påføringen. Det kan være vanskelig å få et jevnt resultat når man velger beis fremfor maling, blant annet på grunn av rask tørkeprosess. Det anbefales derfor å male hele flater og "linjer".

Samme beis er også brukt på soverom. Bildet til venstre under viser resultat etter ett strøk, mens til høyre er det beiset to. Taket er grunnet og deretter malt to strøk med Jotun Grå Harmoni, kode 1032. Seng malt i samme farge.

  

Ytterdør fra Drammen Dørfabrikk av typen Tradisjon V55, med sporfrest dekor. Du finner flere dører ved å gå inn på www.ddf.no 

Utvendig er huset malt med Drygolin Ultimat Fjellgrå fra Jotun, kode 0639.

Publisert 19.08.16. Tekst og foto: Elin Torvund Viken

Stangeskovene byggevarer og trelast. Vi har byggevarehus i Halden, Lillestrøm, Fetsund, Kløfta, Eidskog, Årnes, Nannestad.

 

 

 

 

 

 

 

Oppussing på budsjett