Du er her

Kreative ideer

I denne artikkelen har vi samlet noen kreative ideer fra hjem vi har besøkt. På bildet over ser du en hjemmelaget "daybed". Et perfekt kosested for både store og små.

Vi starter med bilder. Det er ikke alltid lett og finne bildet som passer, men hvorfor ikke tenke nytt. Hva med å bruke bare en ramme? Den kan males i en farge som passer til resten av rommet. Eller kanskje er rammen dekorativ i seg selv? Prøv deg fram.

 

Til venstre ser du en bilderamme som er malt. Til høyre har man kledd en hobbyplate med stoff, i matchende stoff som putene.

Tapet i stedet for flis.

På de fleste kjøkken finner vi fliser over kjøkkenbenken. Her har man valgt å ha tapet med glass over. Tanken er at det skal være enkelt å bytte ut tapeten når man trenger litt forandring.

 

Skap

I et hjem er det alltid behov for skapplass, men hvorfor ikke gjøre noe kreativt og la skapet bli til pynt også. Med enkle grep kan du på få en ny look på en tradisjonell, eldre kjøkkeninnredning. Innredningen på bildet under til høyre er malt med vannbasert "Gjøco gulvmaling". Fronter malt i "Grå harmoni", innvendig med "Sjøsmaragd". I tillegg er det montert spotter. For å skape et røft uttrykk fjernet eieren glasset i dørene og erstattet disse med hønsenetting!

På bildet til venstre er det rett og slett laget et skap i veggen mellom stue og kjøkken. Dermed blir det enkelt å få tak i serviset både fra stue og kjøkken. Med store vinduer på kjøkkensiden slipper også lys inn gjennom skapet.

 

Innredning av loftsstue

Det kan være en utfordring å få inn nok lys, dersom man ikke har tenkt å sette inn takvidu. Under ser du eksempel på hvordan det kan løses. Her er det soverrom i hver ende med loftsstue i midten. I veggen mellom soverrom og stue er det satt inn gamle vinduer, slik at lyset kommer inn til loftsstua.

Sengegavl

I stedet for å kjøpe sengegavl, kan du lage din egen. Under ser du hvor flott det blir med sengegavl av panel.

 

 

 

 

Kreative ideer