Du er her

Hyttebesøk i Røsneskilen

Vi er hos Hege og Rune Langdalen som forteller om hvorfor de endte opp med å kjøpe hytte i Røsneskilen. Det hele startet med at min lillesøster sende en link på denne hytten som lå for salg. Vi hadde vel egentlig ikke tenkt å kjøpe den, men ble nysgjerrige og dro for å ta en titt, forteller Hege. Vi ble helt forelsket begge to,  og 1. juni 2016 overtok vi hytten. Rune har alltid hatt et ønske om hytte, og siden Hege kommer fra Halden og har familie her, passet Røsneskilen helt perfekt. Hege er født i Bergen, men bodde i Halden fra 1964 til 1978. Halden er "hjemme" for Hege. Rune er fra Ski, hvor paret også bor, men han trives godt i Østfold. Det flotte med Røsneskilen er at det kun er litt over en times kjøring til Oslo, hvor begge arbeider. Det hender ofte at de reiser på jobb fra hytta for så å reise tilbakeettermiddagen.

Røsneskilen byr på et flott friluftsområde. Vi har havet, skogen og stillheten rundt oss. Her kan vi gå og pusle litt, og arbeidhytta er lystbetont arbeid,  sier Rune. Noen hundre meter fra hytta ligger et flott bryggeanlegg som er under oppføring. Rune, som liker å fiske, kan godt tenke seg en liten båt på brygga. Så lenge vi har hytte har vi mulighet for leie av båtplass.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Bildet: Bryggeanlegget som er under oppføring.

Råbygget på denne hytten er oppført av K.Kopperud Bygg AS. Hyttemodellen heter Freia, og er en av fler modeller du kan velge mellom dersom du skulle kjøpe deg tomt i Røsneskilen. (Du kan se alle modellene her.) Det er fler flotte tomter ledig pr i dag. Da vi besøkte Hege og Rune la vi merke til at kledningen var glatthøvlet. Det vanligste er at den er ru, så vi måtte ta en prat med Kristher Kopperud og finne ut hvorfor han brukte glatthøvlet kledning. Kristher kunne fortelle at det ene og alene var fordi det festet seg mindre støv og smuss på glatthøvlet kledning. Noe som igjen fører til mindre sjanser for svartsopp. Svartsopp har hyppig forekomst i kystnære strøk, og det er lurt og ta hensyn til dette når man bygger nytt.  Kledningen er spesiallaget hos Stangeskovene Tistedal As. Den har noe høyere pris en vanlig ru kledning, men i følge Kopperud får du en kledning som vil holde seg pen mye lenger. Når det kommer et kraftig regnvær, vil regnet lettere  fjerne det lille støvet som er på kledningen.

   

Bildet til venstre Fasade mot skogen, her er de godt skjermet for innsyn. Bildet til høyre Nærbilde av glatthøvlet diamantkledning

Andre detaljer vi la merke til på denne hytten var avslutningen på taket. Det vanligste er vindskibord som avslutning, men fler og fler taksteinsprodusenter leverer nå gavlstein. På dette bygget er det brukt Skarpnes edelsort takstein, og gavelstein. Dette gir en tett og god løsning, som passer bra på vindutsatte steder. Kopperud nevnte at han benytter disse blant annet for å slippe snøføyk inn i galvelen.

Bildet over: Her ser du hvordan gavlstein ser ut.

Er du interessert i hyttetomt kan du ta kontakt med Kristher Kopperud /K. Kopperud Bygg AS

 

Bildet over: Kristher Kopperud

  • ​Publisert 10.06.17
  • Tekst og Foto:Line Kasbo

Hyttebesøk i Røsneskilen