Du er her

Husbygging på Haldens tak

Huset vi viser fram er tegnet av arkitekt Wenche Meyer-Olsen, og oppført av K.Kopperud Bygg AS. Det er ikke noe vanlig "A4" hus, men en bolig som passer godt inn i terrenget. I gangavstand fra vakre Fredriksten Festning ligger boligen vakkert plassert, med utsikt over Ringdalsfjorden den ene veien, og Halden by andre veien.Over ser du bildeseren av den utvendige byggeprossen  (artikkelen fortsetter under bildene)

 

Arkitekten har gjort en god jobb med å integrere bygget i terrenget. Fra gårdsplassen kommer du inn i en stor luftig hall. Etasjen har 3 soverom, bad, samt en tv stue i enden av gangen. Det er vinduer fra gulv til tak ut mot den flotte utsikten. Ned til underetasjen går vi i en spesialbygd bred trapp. Den er laget av Mek & Welding.  Utrolig lekker og som et smykke i seg selv. (se bildet under) De varme tonene i treverket skaper en lun og god atmosfære i boligen.

 

Nede finner du et soverom med tilknytning til bad og badstue, separat toalett, hobbyrom, og åpen stue/kjøkkenløsning. I stuen er det god takhøyde. Også her er det vinduer hele veien fra gulv til tak. Gulvet har pusset betong som dekke.

  

Fra stue og kjøkken går du rett ut på den oppbygde utepalssen. Her kan sommerdagen nytes, helt  uten innsyn fra naboen. Og dersom sommertemperaturen tillater det, blir det kanskje anledning for en dukkert i bassenget.

Under ser du noen bilder fra badet i underetasjen. Dørbladene inn til badet er hengt opp med skinner, slik at de fungerer  som en skyvedør.

  

Utvendig er huset kledd med en spesialkledning produsert hos Stangeskovene Tistedal. Den har målene 21x120mm og er en D-falset kledning med 60 gr. skrå og 2 mm lysåpning. Kledningen er glatthøvlet og det er brukt malmfuru. Malmfuru er meget miljøvennlig, og gir naturlig beskyttelse mot sopp og råte. Dersom den forblir ubehandlet, vil vær og vind bestemme fargeutviklingen på produktet. På bildet under ser du at de 3 nederste kledningsbordene er satt på nylig. Resten av veggen er alt godt i gang med å gråne. Stangeskovene Tistedal kan levere alle sine kledninger i malmfuru.

  

Malm furu er også benyttet når gjerde rundt deler av eiendommen skulle lages. (Høyre bildet over) Søyleprofilene til gjerdet er laget av Mek & Welding. De er laget i materiale Corteen, knekt og bekledd med malmfuru. Dette sørger for flott utsikt, men stenger for innsyn.

Publisert 20.03.2018

Tekst og foto: Line Kasbo

 

Husbygging på Haldens tak