Du er her

Fargevalg og trender

Trenden har lenge vært preget av lyse farger. Nå er tiden er inne for å lage litt liv og røre i rommet. Ikke vær redd for å bruke farger, men synes du det blir vågalt å male hele vegger kan du starte med å male detaljer som for eksempel små møbler. Rommet vil da få en helt ny look! Denne våren har dessuten "storytelling" vært den heteste trenden, interiøret skal være personlig og litt lekent.

              

Nå er vinteren her, og mørkere farger er på full fart inn i norske hjem. Nylig hadde Halden Arbeiderblad en artikkel om fargene som er på vei. Du kan lese artikkelen her: Ser lyst på det mørke

    

Nordsjö har kåret "Årets farge 2015" til Copper Orange. Fargen har en varm og harmonisk kobbertone, og er lett å kombinere med de lyse fargene vi har sett i lengre tid. Det gjør det enkelt hvis man ønsker å male deler av et rom, som for eksempel kun en vegg. I kombinasjon med lys rosa, nøytrale sandtoner, et glimt av klar gult, klar hvit, tre og kobber skinner den på sitt klareste, sier Nordsjö. Har du lyst å lese mer om fargekombinasjonene klikk her!

Jotun har også disse varme orange tonene i sine farger, i tillegg til blågrønt og jordfarger. Vi har satt sammen noen av Jotuns farger med våre beisede paneler under. Vi håper dette kan bidra til inspirasjon! 

Fargekoder til bilder over: Bilde 1:Lady Pure Color 2374 Bliss. Bilde 2: Randsfjordpanel beiset 9048 Mokka. Bilde 3: Lady Pure Color 5362 Fusion

 

Bilde 4: Tømmerpanel beiset 9044 Kullsort. Bilde 5: Lady Pure Color 2846 Bordea. Bilde 6: Glattpanel beiset 9097 Shabby

Den som intet våger intet vinner, heter det i ordtaket. Man må tørre å prøve seg fram! Et lurt triks er å ha et panelbord du kan prøve å male/beise på. De fleste butikker har fargeprøver du kan få med hjem. Husk: Vær deg selv, preg din bolig med deg selv! Lykke til med ditt valg!

Publisert 18.02.14, oppdatert 27.02.15 

Fargevalg og trender