Du er her

Et spesielt bygg

Dersom du bor i Halden og trives i marka, har du kanskje lagt merke til dette bygget på Ertemoen? Men hva er det dette huset blir brukt til? Det skal du snart få vite. Bygget er tegnet av arkitekt Patrik Bergman hos SG Arkitekter og oppført av K. Kopperud Bygg AS på oppdrag for Tistedal Friluftslag (TFL). 

Skianlegget  ble satt i drift  første gang desember 2002. Det er reist på dugnad. I løpet av 2014 ble anlegget betydelig utvidet, med mye dugnadsarbeid og stor økonomisk støtte fra Berg Sparebank, Sparebankstiftelsen Halden og HSK-Stiftelsen. I tillegg har lokale firmaer, som Stangeskovene,  også vært med og sponset. Sommeren 2015 ble anlegget asfaltert takket være en gave fra Gjensidigestiftelsen, og bygging av servicehuset startet også dette året.

Bygget ligger plassert midt i skianlegget. Det inneholder trimromgarderober med dusj og toaletter, kiosk i nær tilknytning til kjøkken, og rom for speaker og funksjonærer under rennSparebankstiftelsen DNB har bidratt med et større beløp øremerket servicehuset.

    

Over ser du bilde fra trimrom og  garderobe

Kledningen utvendig er en spesial kledning produsert på Stangeskovene Tistedal. Den kalles Femsjøkledning. Den er laget av malmfuru og er falset med skarp kant. Dimensjonen er en god miks av 21x070, 21x095 og 21x120. Kledningen er behandlet med Jernvitrol. Dette skaper en god balanse med naturen og bygget "passer inn" i omgivelsene.

  

På bilde over ser du først Femsjøkledningen på nært hold, og så et bilde av Femsjøpanelen tatt i speaker/funksjonærrommet

På veggene inne er det brukt hvitbeiset Femsjøpanel i dimensjon 14x120. Denne også produsert hos Stangeskovene Tistedal.

Olav Stokkeland fra TFL viser stolt fram servicehuset til Thore Kynningsrud fra Stangeskovene.

 

Publisert 09.09.16

Foto og Tekst: Line Kasbo

Et spesielt bygg